Grilovaná zelenina z trouby
21. 3. 2020
INGREDIENCE:
1 červená paprika
hrst třešňových rajčátek
3 brambory se slupkou
5 neoloupaných stroužků česneku
2 cibule
1 cuketa
3 mrkve
čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, šalvěj)
sůl, pepř, kmín
olivový olej na pokapání
POSTUP:
- Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů.
- Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy.
- Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.
- Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem.
- Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut.
- Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut.