Steak z vepřové panenky s pečeným celerem
17. 3. 2020
INGREDIENCE:
- Steaky z vepřové panenky 4ks
- Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)
- Olivový olej
- 300g celeru
- Balzamikový krém s příchutí fíků
- 50g másla
- sůl, pepř
POSTUP:
- Vepřovou panenku nasolte, okořeňte najemno nasekanými bylinkami a nechte odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečte ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopékejte v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracejte, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
- Celer oloupejte, nakrájejte na větší kusy a společně s tymiánem, solí, olejem a stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájejte na menší kousky, které orestujte na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.