Jdi na obsah Jdi na menu
 


Steak z vepřové panenky s pečeným celerem

17. 3. 2020

INGREDIENCE:


  • Steaky z vepřové panenky 4ks
  • Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj)
  • Olivový olej
  • 300g celeru
  • Balzamikový krém s příchutí fíků
  • 50g másla
  • sůl, pepř

POSTUP:

  1. Vepřovou panenku nasolte, okořeňte najemno nasekanými bylinkami a nechte odležet 20 minut v pokojové teplotě. Panenku v pánvi opečte ze všech stran dozlatova a poté asi 6 minut dopékejte v troubě rozehřáté na 180 °C. Během pečení panenku obracejte, aby šťáva rovnoměrně pronikla do celého masa.
  2. Celer oloupejte, nakrájejte na větší kusy a společně s tymiánem, solí, olejem a stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v troubě na 180 °C cca 50 minut. Po upečení celer rozkrájejte na menší kousky, které orestujte na pánvi s fíkovým balzamikovým krémem a máslem.
  3. 12.jpg